Koja

Kirjaudu sisään »

Sähköjäbät ja valtakunnalliset jäynäkilpailut

lokakuu, 2017

Voitettuaan Tampereen yleisen sarjan 2017, lähetettiin syksyllä 2017 Skiltalaisista koostuva joukkue "Sähköjäbät" edustamaan Tamperetta valtakunnallisiin jäynäkilpailuihin. Jäynäkaupungiksi oli tänä vuonna valittu Jyväskylä, johon joukkueiden oli määrä saapua jäynäämään. Koska jäynäpaikkaa ei "varata" vaan tilanne oli nopein voittaa, Tampereen joukkue suuntasi paikalliseen ammattikorkeakouluun (JAMK) jäynäämään opiskelijoita.

Vatulointi toi kaupunginvaltuustoon kylmää kiskoa

marraskuu, 2016

7.11.2016 käytiin kuuluisa ratikkakokous Tampereen kaupunginvaltuustossa. Suoraa Youtube-lähetystä seurattiin aktiivisesti myös Hervannassa lukuisten teekkarien toimesta, mutta kokous vain kesti ja kesti. Turhautuminen keskusteluun näkyi paitsi valtuuston puheenjohtajan kuin lähetystä seuraavien teekkarein kasvoilla, joiden teki mieli tehdä asialle jotain.

TeLEn fuksiexcursio Turkuun

huhtikuu, 2011

TeLEllä oli aikoinaan tapana mennä fuksiexcursiolle keväisin aina Turkuun. Näin tehtiin myös vuonna 2011.

Reissuun lähdettiin heti aamusta ja siinä availtiin jo ensimmäiset limukat, kun bussi lähti Hervannasta kohti Turkua. Ensimmäinen pysähdys oli Telestellä, johon olimme päässeet monen vuoden pannan jälkeen. Tämän jälkeen lähdimme Saloon, jossa Nokian tehtaalla meille kerrottiin, että täällä riittää töitä vielä vuosiksi eteenpäin.

Hiukkasen fuksijäynä 2015

huhtikuu, 2015

Tampereen metro on Hiukkasen fuksijäynä keväältä 2015. Jäynän idea oli hämätä ihmisiä uskomaan, että Tampereen kaupunginteatterin paikalle rakennetaan metroasema ja teatteri purettaisiin tarpeettomana. Sosiaalinen media kuului suurelta osalta jäynään nettisivujen ja Facebook-sivujen muodossa. (ks. tampereenmetro.fi, nettisivut ovat edelleen pystyssä)

Indecsin yleisen sarjan jäynä 2014

huhtikuu, 2014

Indecsin yleisen sarjan jäynätiimi lähti keskustaan höynäyttämään humanisteja ja ammattikorkeakouluopiskelijoita. Jäynän ideana oli testata uutta turvaporttia, liittyen T3-projektiin. Portti "tunnistaa" kaikki haitalliset aineet, sekä terä-aseet sun muut. Perinteisesti jäynä jäi yleisessä sarjassa toiseksi. Jäynän hauskuutta lisäsi humanistien portista jakamat kuvat sosiaalisessa mediassa. 

Tuhannen euron omavastuu

huhtikuu, 2013

TARAKI vietti uuden kiltahuoneen tupareita juuri ennen vuoden 2013 Wapun alkua. Killan isäntä ja minä olimme käyneet päivän mittaisella tavaranhakureissulla ja tulimme illan päätteeksi koululle purkamaan kuorman. Rakennustalon remontti oli ajanut TARAKIn kiltahuoneen väliaikaisesti Konetalon peränurkille: uusi kiltahuone oli tosiaan tarinan tapahtumapäivänä jo käytössä, mutta osa TARAKIn varastotiloista oli edelleen Konetalossa. Purimme osan tavarasta Rakennustalolla ja osa piti viedä siis Konetalon varastoon. Rakennustalolla kaikki meni ihan hyvin ja lähdimme ajamaan kohti Konetaloa.

Teekkarisaunan tontin hankinta

Teekkarisaunan synnyn tarinan yhtenä suurena vaikuttajana toimi entinen TTY:ltä valmistunut teekkari ja Tampereen silloinen apulaiskaupunginjohtaja Erkki Heinonen. Hän toimi pestissään vain yhden vuoden ajan, mutta sinä aikana ehti edesauttaa uuden teekkarikulttuurin syntymistä merkittävästi.

Sähkökillan LIPS-ravintolaillat

syyskuu, 1986

Niin kuin TiTe on aikoinaan Sähkökillasta poikiutunut, on idea heidän nykyään järjestämiinsä Senssi-bileisiin Skillasta lähtöisin. 80-luvulla, Napakympin kulta-aikana, Sähkökilta järjesti muutaman kerran suositun LIPS-ravintolaillan.

"LIPS on lyhenne jostakin, mutta kyseessä on siis parinetsintätietokoneohjelma, joka siihen aikaan vaati suunnattomasti laskentatehoa, jopa kaksi pc-konetta, 8086-prosessorilla varustettua sellaista."

Tampere3:n ennakointia jo vuonna 2012

huhtikuu, 2012

Elettiin Wapunalusaikaa vuonna 2012. Aalto-yliopisto oli aloittanut toimintansa pari vuotta aiemmin yhdistämällä pääkaupunkiseutulaisia yliopistoja. Vääjäämättäkin tamperelainen korkeakoulutus ja sen yhdistäminen oli pohdinnassa. Kuitenkaan esimerkiksi TTY:n rehtori ei ollut vuosina 2011-2012 kuullut puhuttavan mitään yliopistojen yhdistymisistä ja muutamaa vuotta aiemmin toteutettu kauppatieteiden koulutuksen yhdistämissuunnitelmat olivat kariutuneet.

#Ankatkadoksissa

huhtikuu, 2014

Huhtikuisena kevätaamuna vuonna 2014 huomattiin TTY:n täyttyneen mysteerisesti keltaisista kumiankoista. Jokainen sai auttaa pelastamaan ankat pulasta toimittamalla niitä takaisin Rankka Ankkojen kerhohuoneelle. Ankat aiheuttivat koko päivän ajan hilpeyttä, huhuja ja ennen kaikkea hyvää mieltä. Ankka-kuvia jaettiin myös tiuhaan sosiaalisessa mediassa. Jäynä jäi sijalle 2. yleisessä sarjassa.

Sivut

Tilaa syöte Teekkarihistoriaa RSS