Koja

Kirjaudu sisään »

Tampere3:n ennakointia jo vuonna 2012

huhtikuu, 2012

Elettiin Wapunalusaikaa vuonna 2012. Aalto-yliopisto oli aloittanut toimintansa pari vuotta aiemmin yhdistämällä pääkaupunkiseutulaisia yliopistoja. Vääjäämättäkin tamperelainen korkeakoulutus ja sen yhdistäminen oli pohdinnassa. Kuitenkaan esimerkiksi TTY:n rehtori ei ollut vuosina 2011-2012 kuullut puhuttavan mitään yliopistojen yhdistymisistä ja muutamaa vuotta aiemmin toteutettu kauppatieteiden koulutuksen yhdistämissuunnitelmat olivat kariutuneet.

Käytävillä kuhistiin: "Jos meidät yhdistetään, niin onhan se selvää mikä yliopiston nimeksi tulee." Hervantalaisilla oli asiasta tietenkin mielipide.

Muutamat ylioppilaskunnan toimijat päättivät tempaista ajankohtaiseen aiheeseen kokoamalla riittävän ison bannerin. Rakennusmateriaaleina käytettiin TTY:n puuverstaan laudanpätkiä, Paulan kontaktimuovia, arkkareiden tulostuspaperia ja mustetta sekä harmaata maalia. Kokoaminen aloitettiin sopivasti neljän jälkeen käytävien tyhjennyttyä ja asentamaan päästiin sopivasti menomatkalla Simassa-bileisiin juuri ennen puolta yötä. Asennus oli ohi hetkessä, mutta riittävästi valokuvia piti tietenkin ottaa muistoksi. Valitettavasti joku Humanistisen tiedekunnan työntekijöistä oli kerennyt harmistumaan uudesta nimestä liikaa ja kyltti oli kerennyt hävitä ennen aamuruuhkia.

Näin ollen uutisointi yhdestä yliopistosta jäi vain Teekkarit-facebooksivun päivityksen varaan, joka uutisoi aiheesta seuraavasti:

"Tampereella vain yksi yliopisto - Tampereen teknillinen yliopisto.

Yliopistojen rakenteellinen kehittäminen ja valtion säästötavoitteet ovat asettaneet yliopistoille paineita hallinnon supistamiseen. Tampereella on aiemmin ollut kaksi yliopistoa, Tampereen yliopisto keskustassa ja Tampereen teknlllinen yliopisto Hervannassa.

Yhden yön mittaisessa pilottijaksossa Tampereella oli vain yksi yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto. Aiemmin Tampereen yliopistossa opiskelleet siirrettiin yhdeksi yöksi Tampereen teknillisen yliopiston humanistiseen tiedekuntaan. Pilotti sai aikaan hämmästystä ja kummastuneita katseita."