Koja

Kirjaudu sisään »

Sähkökillan LIPS-ravintolaillat

syyskuu, 1986

Niin kuin TiTe on aikoinaan Sähkökillasta poikiutunut, on idea heidän nykyään järjestämiinsä Senssi-bileisiin Skillasta lähtöisin. 80-luvulla, Napakympin kulta-aikana, Sähkökilta järjesti muutaman kerran suositun LIPS-ravintolaillan.

"LIPS on lyhenne jostakin, mutta kyseessä on siis parinetsintätietokoneohjelma, joka siihen aikaan vaati suunnattomasti laskentatehoa, jopa kaksi pc-konetta, 8086-prosessorilla varustettua sellaista."

Kaikilta osallistujilta kerättiin monivalintakysymysten avulla mieltymykset partnerin suhteen ja sen jälkeen etsittiin sopivimmat parit. Sitä en tiedä, kuinka monta paritusta johti tulokseen.

"Ensimmäinen muistikuva minulla on vuodelta -86, jolloin olin nuori fuksi ja juhlat järjestettiin Manhanttanilla. Tilaisuus oli niin suosittu, että lipunmyyjät tulivat hakemaan sisältä lisää "käytettyjä" pääsylippuja myytäviksi; siihen aikaan oli hyvin tarkkaa, kuinka paljon ravintolaan päästettiin ihmisiä sisään. No, tupa oli täynnä ja paritustulokset ilmestyivät, jolloin päätin mennä etsimään täydellistä partneria. Häntä ei kuitenkaan löytynyt, ja palatessani pöytään erästä jo hieman väsynyttä asiakasta ei ulkomuotoni, lähinnä kasvoni, miellyttäneet ja hän päätti muotoilla niitä uudestaan oluttuopilla. Hän onnistui siinä ja arvet ovat vieläkin muistona tuosta illasta. Lopputulemana niistä juhlista voidaan todeta, että unelmien daamia ei löytynyt, mutta turpaan tuli.

Seuraavana vuonna sama ilta järjestettiin Senssi-klubilla, joka oli silloin Tuomiokirkonkadulla. Ilta meni siinä mielessä paremmin, että turpiin ei tullut. Ideaalipartneri taisi silloinkin jäädä löytymättä, mutta ei se suurta murhetta aiheuttanut. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli se, että ravintolapäällikkö tuli illan aikana kysymään Artolta, että voisimmeko tulla pitämään LIPS-illan erilailla seksuaalisesti suuntautuneille, olivat kuulemma ravintolan vakioasiakkaita. Ilmeisimmin kieltäydyimme kohteliaasti, koska sellaista iltaa emme muistini mukaan koskaan järjestäneet."

 

Lähde: Sähkökillan 40-v. historiikki.