Koja

Kirjaudu sisään »

Teekkarisaunan tontin hankinta

Teekkarisaunan synnyn tarinan yhtenä suurena vaikuttajana toimi entinen TTY:ltä valmistunut teekkari ja Tampereen silloinen apulaiskaupunginjohtaja Erkki Heinonen. Hän toimi pestissään vain yhden vuoden ajan, mutta sinä aikana ehti edesauttaa uuden teekkarikulttuurin syntymistä merkittävästi.

Hänen tapaamisensa oli se pieni sysäys joka tarvittiin saunan tontin hankinnan liikkeellesaamikseksi. Tarkemmin koko projekti lähti itseasiassa liikkeelle yhdestä lauseesta : "Nythän meillä on tässä sellainen porukka että jos te osaisitte kysyä oikeita asioita niin saattais lähtee". Tähänhän sitten todettiin että tontti saunaa varten saattaisi kiinnostaa.

Tähän Heinonen vastasi vastaavanlaisella tarinalla lentoharrastukseensa liittyen. Kertausharjoituksissaan hän usein kävi lentämässä Hawkilla Pirkkalan yllä. Yhden rutiininomaisen lentokerran jälkeen upseerit kysyivät oliko lennon aikana näkynyt mitään tavanomaisesta poikkeavaa. Järvien määrä oli pysynyt samana, mutta yksi puutekohta maisemasta löytyi - sauna lentäjille. Tarinan kerrottuaan ymmärsimme yskän ja sopimus saunan tontista saatiin aikaiseksi.

Alunperin suunnitteilla oli hakea saunaa varten rantatonttia, mutta loppujen lopuksi saunalle huomattavasti parempi paikka löytyi kampusalueelta teekkareiden keskuudessa. Ja talvellahan me opiskelemme, emme kesällä, joten mitä sitä järvellä.

Teekkarisaunaa ei myöskään pyynnöistä huolimatta annettu Ylioppilaskunnan omistukseen varsin hyvästä syystä: todettiin että pahoina aikoina saatettaisiin rahatilanteen helpottamiseksi erehtyä myymään saunamme. Nyt vuokralla ollessaan se tulee aina pysymään nykyisten ja tulevien teekkareiden käytössä.