Koja

Kirjaudu sisään »

DORK ja kiltakäytävän kyltti

Konetalon aulassa, kiltakäytävän oven yläpuolella, oli ammoisista ajoista ollut valkoinen kyltti punaiselle tekstillä ja logolla KoRKia julistaen.

Keväällä 2009 sähkön fuksien parissa heräsi ajatus, että jotain ystäväkillallemme olisi parasta tehdä. Pitkään aikaan ei ollut yksikään jäynä suhdettamme piristänyt, puolin eikä toisin. Pari vanhempaa tieteenharjoittajaa olivat päätyneet samaan tulokseen, ja tiimi oli nopeasti muodostettu. Asiaa hetken tuumittuaan jäynän kohteeksi valikoitui aikaisemmin mainittu kyltti. Pienen jäynän toteutus oli helppoa: tarvittiin valkoinen vanerinpala, punaista maalia sekä porakone. Tietokoneella tietysti laskettiin tarkat mitat sapluunaa varten, parempi tehdä kerralla hyvä.

Eräänä kevätyönä nelipäinen joukko ryhtyi toimeen. Kaksi tekijää vaihtoivat kyltin, kaksi muuta mulkkasivat silmämunat kovina ettei vartija yllätä.

Uudesta kyltistä tuli huomattavasti tyylikkäämpi kuin vanhasta ja kolme päivää se saikin paikallaan olla. Koneenrakentajakilta hieman paheksui ajan hylkäämään kylttinsä menetystä, mutta lämminhenkisten neuvotteluiden jälkeen kyltit vaihtoivat omistajaansa. Kiltakäytävän oven päällä ei tämän jälkeen kylttiä ole näkynyt, mutta modernia versiota voi käydä ihastelemassaTeekkarimuseossa / Skillassa.

Mahdollisesti tämän jäynän rohkaisemana seuraavana Wappuna eräs porukka rupesi myymään hieman kyseenalaisia GORK-haalarimerkkejä, mutta kylttitoimikuntaa ei tästä voida syyttää.