Koja

Kirjaudu sisään »

TeLEn fuksiexcursio Turkuun

huhtikuu, 2011

TeLEllä oli aikoinaan tapana mennä fuksiexcursiolle keväisin aina Turkuun. Näin tehtiin myös vuonna 2011.

Reissuun lähdettiin heti aamusta ja siinä availtiin jo ensimmäiset limukat, kun bussi lähti Hervannasta kohti Turkua. Ensimmäinen pysähdys oli Telestellä, johon olimme päässeet monen vuoden pannan jälkeen. Tämän jälkeen lähdimme Saloon, jossa Nokian tehtaalla meille kerrottiin, että täällä riittää töitä vielä vuosiksi eteenpäin.

Tämän jälkeen alkoikin reissun mielenkiintoisin osuus, meidän excursiovastaava oli keksinyt, että mikäpä sen hauskempaa kuin sitsit Turussa. Niinpä suurinosa porukasta lähtikin sitsaamaan turkulaisten kanssa 1337-sitseille Turussa sijaitsevalle Sotkulle (Sotilaskoti). Suurinosa oli jo sitsannut vähintään TeLEn tosimiessitseillä, joten ei sitsaaminen pitänyt periaatteessa olla aivan omituista toimintaa. Mutta koska Turku, oli havaittavissa sekä ruotsalaisia että humanistisia piirteitä. Ensimmäiseen asiaan eräs talkkarina tunnettu henkilö kuuli, ettei sitseillä saisi Jaloviinaa (*), joten talkkari hyppäsi ikkunasta pihalle, jotta voisi lähteä Alkoon. Toinen asia, mihin emme olleet tottuneet olivat rangaistukset. Pojat olivat käyneet vessassa, joten he joutuivat esittämään Javaksi kirjoitetun runon (ei fuksit Javasta mitään tienneet). Sitsit kuitenkin kruunautuivat, kun allekirjoittunut pääsi juomaan ykkösolutta ja muut joutuivat laulamaan suhteellisen kauan "juo pois"-laulua. Viimeinen yllätys oli, että saimme kahviaveciksi punssia jallun sijaan.

Ilta kuitenkin kruunautui Lynissä Palapelibileissä, joissa sattui juttuja ja asioita. Loppujen lopuksi reissusta jäi ainakin allekirjoittaneelle mukava kuva, jota muistelee vieläkin mielellään.