Koja

Kirjaudu sisään »

Tarina Pertestä

huhtikuu, 2016

 Eli miten päättyi eeppistäkin eeppisempi taisto Hiukkasen ja Skillan välillä.

Perten tarina alkaa Whappu-sovelluksesta, joka julkaistiin Wappuna 2016. Tässä vaiheessa tarinaa Pertte ei vielä tiennyt olevansa osa suurtakin suurempaa kilpailua, joka käytiin erityisesti Hiukkasen ja Skillan välillä.

Whappu-sovelluksesta löytyi Wappukalenteri ja tapahtumien sijainteja sekä fiidi, johon oli mahdollista postata kuvia ja muita fiiliksiä Wapusta. Sovellukseen liittyi myös kilpailu, jossa kisattiin killoittain, ja käsistähän se sitten lähti. Sovellukseen lähetetyistä julkaisusta sai vaihtelevan määrän pisteitä, ja eniten pisteitä kerännyt kilta palkittiin. Kisan alkaessa palkinto oli vielä arvoitus, mutta palkinnon varmistuessa täytetyksi vyötiäiseksi Hiukkanen taisteli entistä kovemmin.

Hiukkanen otti kisaan vahvan startin Kevätexcursionsa aikana, mutta kilpa muuttui jännittäväksi loppua kohden Skillan ottaessa kovan kirin. Hiukkasen voitto oli kuitenkin taattu, mistä sai kiittää esimerkiksi Hiukkasen hyväksi toiminutta nimimerkkiä Manuaalinen Mestaripäällikkö, joka keräsi noin puoli miljoonaa pistettä ja olisi sijoittunut yksinäänkin kilpailussa kolmanneksi. Edes Skillan spämmäysbotti ei pysynyt Hiukkasten tahdissa. Hiukkasen ylivoima aiheutti myös pahennusta, joka lopulta päätyi kuuleman mukaan puitavaksi jopa edustajiston kokoukseen asti.

Pertte sai nimensä Whappu-sovelluksen mystiseksi jääneestä, Pertte-nimimerkin taakse piiloutuneesta käyttäjästä, joka koki kovan kohtalon saatuaan bännit oltuaan ensimmäinen, joka lähetti sovellukseen vain aikuisten silmille sopivaa sisältöä. Tämä tapaus sai liikkelle hashtagit #prayforpertte ja #freepertte, jotka puolestaan johtivat siihen, että Hiukkanen päätti nimetä vyötiäisensä Perteksi.

Wappuna 2016 Pertte pääsi koskeen kerättyään muutaman tunnin aikana tarpeeksi fuksipisteitä omaan fuksipassiinsa ahkerien Hiukkasten avustuksella, järjestäen esimerkiksi oman tapahtuman ja tehden fuksijäyniä määrissä. Pertte myös keräsi hyväksynnän muiden kiltojen edustajilta pusujen muodossa.

Syksyllä 2016 Pertte sai henkilökohtaisen kutsun Spinnin 20v-juhlille, jonne Pertte päätti mennä kunnioittamaan vieraita läsnäolollaan. Kutsun syynä oli se, että alkuperäinen Pertte oli ilmeisesti Spinnillä vaikuttanut meemi, josta tarkempaa tietoa lienee parasta tiedustella Spinniltä.

Tänä päivänä Pertte viettää rauhaisaa elämää Hiukkasten suomassa turvapaikassa (lue: kiltahuoneella).