Koja

Kirjaudu sisään »

Bionerin superhistoriallinen Fuksi-XQ

joulukuu, 2017

Tänä mahtavana vuonna, herran vuonna 2017, isäm maamme sata vee vuonna, Bioner suuntasi fukseineen excuilemaan Tampereen ulkopuolelle. Bussi lähti Hervannasta TTY:n pihalta ani varhain kello 5:45 (± 20 minuuttia) kohti Vuoresta. Syy myöhäisemmälle lähdöllä lieni excuvastaavan kauneusunien venyminen. Vuoreksessa kyytiin napattiin lisää fukseja, mentiin liikenneympyrässä ympäri, ympäri, ympäri ja jatkettiin moottoritielle. Ensimmäistä kertaa 12-vuotiaaksi ehtinyt Bioner uskalsi poistua fuksipalleroidensa kanssa Tampereelta. Matka oli jännä ja erittäin informatiivinen. Fuksivastaavat huolehtivat siitä, että kaikki varmasti tiesivät, mitä on syöminen, ruoka ja emetofilia. Bussissa ei nukuttu.

Auringon jo viimein noustua ja lumisateen alettua saavuimme viimeinkin kohteeseen, Nesteen jalostamolle Porvooseen. Nesteellä, tehtyämme lähtemättömän vaikutuksen heittämällä kaakaot pöydälle pienellä yritystoimari-twistillä, kuulimme biodieselin jalostuksesta ja seikkailimme jalostamon alueella (kuuden miljoonan kuution polttoainesäiliöt on kuumottavia). Neste hallitsi yritysvierailukäynnin hyvin, vaikka väsy meinasikin painaa pienien fuksipalleroiden silmiä liikaa suuresta kahvimäärästä huolimatta. Jopa Nesteellä töitä tekeviä TTY:n ympäristö- ja energiatekniikan opiskelijoita päästiin kuulemaan.

Tyrannosaurus Rexit ärähtelivät kovalla motivaatiolla pienten fuksipalleroiden peloksi luonnontieteellisessä museossa. Onneksi luita oli kiva hiplata ja ilmastonmuutosahdistuksetkin kestivät vain vierailutunnin ajan. Lisäksi lämpökuolema-ahdistus palasi bussissa kummittelemaan mieliin. Excun viimeinen etappi oli hohtokeilaamista viihdekeskus Flamingossa. Hohtoilu oli hupaisaa, vaikka Redrumit uupuivatkin peileiltä ja hissit eivät auenneet veripurkauksiin.

Paluumatkalla, vaikka koko ryhmän Joulun Henki olikin jo jäänyt pois kyydistä, ryhmän valtasi ääretön jouluhenki. Haikein mielin erinäiset ihmiset keskustelivat mikrofoniin traagisista heräämisistä siihen todellisuuteen, että joulupukkia ei välttämättä olekaan olemassa.

PS. Muistakaa, että 23 litraa mitä tahansa Nestettä on aika paljon ja se tappaa (yleensä).