Koja

Kirjaudu sisään »

Kuinka akateeminen MM-kyykkä on "aina" ollut Tampereella

helmikuu, 1994

Akateemisen kyykän MM- kisat ovat nykyään jokavuotinen perinne Tampereella, mutta aina ei näin ole ollut. Aiemin perinteenä oli, että voittava joukkue sai  koulunsa kanssa järjestettäväkseen seuraavan vuoden kisat. Viimeisen kerran Tampereen ulkopuolella kisat järjestettiin Lappeenrannassa vuonna 1993. Lappeenrantalaiset voittivat kisat, mikä tarkoitti että myös vuoden 1994 kisat tultaisiin järjestemään siellä. Lappeenrannasta kuitenkin ilmoitettiin TTY:n ylioppilaskunnalle, etteivät he kykene/ halua järjestää kisoja seuraavana vuonna.

Pian tämän jälkeen silloinen TEA-clubin  puheenjohtaja Jaska Hietala yhdessä Jari Ikosen kanssa ilmoitti ylioppilaskunnalle voivansa TEA-clubin kanssa ottaa vastuun kisojen järjestämisestä. Ylioppilaskunnan ja Opiskelijoiden Liikuntaliiton hyväksynnän jälkeen  vuoden 1994 kisat saatiin Tampereelle ja kisan voitti Jari Ikosen edustama ”PerSe Laiti”-niminen joukkue. Perinteen mukaan kisat jäivät Tampereelle myös seuraavaksi vuodeksi. Myös vuoden 1995 mestaruus jäi Tampereen teekkareille, mikä tarkoitti, että vuoden 1996- kyykkäkarkelot miteltäisiin jälleen Tampereella. Lappeenrantalaiset voittivat nämä kisat ja saivatkin perinteen sanelemana vuoden 1997 kyykän MM- kisat järjestettäväkseen.

Kolmen Tampereella järjestetyn vuoden aikana kisat olivat kasvaneet noin 60:stä joukkueesta n. 200:aan joukkueeseen, ja kun Lappeenrannasta ilmoitettiin, että heidän resusrssit riittäisivät vain 80- joukkueen kisoihin, antoi Opiskelijoiden Liikuntaliitto seuraavatkin kisat Tampereelle TEA-clubin järjestettäväksi. Tämän jälkeen kisat eivät ole Tampereen Teknilliseltä Yliopistolta lähteneet kiitos hyvien puitteiden ja TEA-clubin toimivien järjestelyjen.