Koja

Kirjaudu sisään »

Vuoden kierto Tamperelaisen teekkarin elämässä: Vuosijuhla

marraskuu, 1977

Marraskuu on TTKY:lle erityinen juhlakuukausi myös siksi, että 3. marraskuuta saatiin asetus TTKY:stä. Teekkarien yhteenliittymästä tuli oikea itsenäinen ylioppilaskunta. Vuosijuhlia perustamisen kunniaksi alettiin juhlia vuoden 1977 viisivuotisjuhlista lähtien. Silloin julkaistiin TTKY:n punavalkoinen ylioppilaskuntanauha. Sen värit tulevat Hämeen vaakunaväreistä. Juhlien tarkka ajankohta on vaihdellut loppusyksyn viikkoina lokakuulta joulukuulle.

Vuoden 1982 kymmenvuotisjuhliin julkaistiin ensimmäistä kertaa erityinen juhlalogo, jossa teekkarilakki ja tehtaanpiiput yhdistyivät tekstiin ”TTKY 10 vuotta”. Logosta järjestettiin suunnittelukilpailu. 10-vuotisjuhlapäivänä 3.11. edustajisto piti juhlakokouksen, jossa naulattiin TTKY:n oma lippu. Opiskelijoiden kanssa hyvissä väleissä ollut rehtori Osmo Hassi piti lipunnaulauspuheen ja löi ensimmisen naulan. Lipun vihki pastori Lasse Vahtola. Vuosijuhla järjestettiin koulun tiloissa: varsinainen juhla Konetalossa ja jatkot Sähkötalossa. Vuosijuhlaviikolla tarjottiin ohjelmaa myös suurelle yleisölle: Hervannan vapaa-aikatalossa esiintyi Juice Leskinen.

Myös 15-vuotias TTKY vietti vuosijuhliaan koululla. Vuoden 1987 vuosijuhla pidettiin TTKK:n kirjastossa ja jatkot juhlittin Sähkötalossa. Vuonna 1997 järjestetty 25-vuotisjuhla pidettiin Tampere-talossa. Vuosijuhlan yhteydessä järjestettiin ohjelmaa koko viikoksi.

Illallisjuhlia on järjestetty hieman vaihtelevasti. Usein välivuodet eli muut kuin viidellä jaolliset vuodet on kuitattu esimerkiksi kakkukahvein, mutta useimmiten 1990-luvulla akateemista juhlaperinnettä on päästy kokeilemaan frakeissa ja iltapuvuissa ”epätasaisinakin” vuosina. 25-vuotisjuhlista lähtien vuosijuhlia on vietetty pitkän kaavan mukaan joka vuosi.