Koja

Kirjaudu sisään »

Soosissa vuosijuhlilla

lokakuu, 1997

Koneenrakentajakillan 30-vuotisjuhlat järjestettiin syksyllä 1997 Tampereen suomalaisella klubilla. Olin tilaisuudessa ylioppilaskunnan edustajana. Pääruoka oli nautittu, ja jälkiruoaksi tarjoiltiin jäädykettä lakkakastikkeen kanssa. Hovimestari risteili lakkakastikekulhon kanssa penkkirivien välissä.

En tarkkaan tiedä, mitä hovimestari tuli tehneeksi kohdallani, mutta hätkähdin siihen, kun lakkakastikekulho putoaa nurinpäin niskaani, ja lakkakastike lähtee valumaan frakkini selkää alas. Ilmeisesti hovimestari oli jotenkin onnistunut sohaisemaan kulhon nurin tarjottimeltaan juuri minun kohdallani.

Puhdistus tapahtui pikaisesti vissyvedellä keittiön puolella, ja pian ilta jatkui entiseen malliinsa. Frakki joutui kuitenkin pesuun ja remonttiin. Ei tosin hovimestarikaan tainnut ihan vähällä päästä - kun pari viikkoa myöhemmin kävin viemässä pesulalaskun suomalaiselle klubille, tokaisi laskun vastaanottanut tarjoilija: \\"Ai sinä olet se tapaus\\", ja lähti naama virneessä toimittamaan asiakirjaa eteenpäin.