Koja

Kirjaudu sisään »

Kadonnut radiokerhon varasto

tammikuu, 2002

Tampereen teekkarien radiokerholle (OH3TR) oli valittu, kuten yleensä yhdistyksissä on tapana, uusi hallitus. Uusi hallitus päättikin heti ryhtyä virkaintoisesti hoitamaan yhdistyksen asioita. Tammikuun ensimmäisenä kerhoiltana pidettiin kokous ja päätettiin, että olisi aika inventoida varastot. "Bonkkia" kun oli kertynyt useammankin varastohuoneen verran ja sillä voisi olla käyttöä projekteissa. Toisaalta tilaa voisi raivata uudemmallekin tavaralle.

Hallitus lähtikin ennakkoluulottomasti kiertelemään korkeakoulun kellaritiloja kerhon avainnipun kanssa. Ensimmäiseksi käytiin läpi Sähkötalon tilat, joissa oli kerhon elektroniikkaromua. Ensin mentiin eräässä porttikäytävässä olevaan varastokoppiin, jossa oli yllättävän hieno varasto vintage-elektroniikkaa: suuria radioputkia, vanhoja minitietokoneen osia, monenlaista kaapelia, NMT-puhelimia... Todettiin tilanne ja lähdettiin kellariin etsimään lisää varastoja.

YTHS:n terveysaseman ja fysiikan oppilaslabran kellarista löytyi yksi varastokomero. Täällä romu oli epämääräisempää, mutta sitä oli paljon, ehkä pari tonnia. Vähän aikaa ihmeteltiin näitä vehkeitä, keksiskeltiin niille käyttötarkoituksia, ja lähdettiin etsimään "varsinaista" kellarivarastoa. Ihme kyllä varaston kirjainkoodia vastaavaa ovea ei löytynyt. Mukana olleet vanhemmat tieteenharjoittajat ihmettelivät, mistä uusia seiniä oli tullut.

Hiljalleen tilanne alkoi selvitä. Kellarissa oli tehty remonttia ja aiempi varastomme oli purettu. Tilalle oli tullut fysiikan laitoksen optiikan laboratorion tiloja. Vähän aikaa katselimme vielä, löytyisikö jostain uutta paikkaa, minne kerhon "bonkki" olisi kannettu. Sitten luovutimme. Ilmeisesti tämä varasto, jonka sisältökin oli tuntematon, oli kannettu kaatopaikalle. Jatkoimme matkaa päätaloon, josta löytyi vielä yksi varasto täynnä NMT-puhelinkeskuksia ja muuta hyödyllistä. Sitten palasimme kerhohuoneelle jatkamaan kokousta. Pöytäkirjaan merkittiin: "Inventoitiin kerhon varastot. Todettiin, että yksi varasto oli kadonnut."