Koja

Kirjaudu sisään »

Titeenien taistot

maaliskuu, 2013

Minullekin raskaasti mainostettu tapahtuma Titeenien Taistot järjestettiin vuonna 2013 Lappeen rannassa. Titeenien Taistot on tietoteekkareiden jokavuotinen tapahtuma, jossa kaikki Suomen tietotekniikan killat kisailevat sotakirveestä. Meille TiTen fukseille teroitettiin kuitenkin tärkeimmäksi asiaksi killan nukesta, Jukasta, huolehtiminen. Muilla tietotekniikan killoilla kun on ollut perinteenä kutsua Jukka viettämään varsinkin turkulaista elämää keinolla millä hyvänsä.

Matkaan lähdettiin perjantaina 15.3.2013 oikein hyvällä määrällä TiTeläisiä ja tunnelma oli korkealla, sillä ainakin osallistujamäärältään TiTellä olisi ylivoima. Matka Lappeen rantaan sujui jouhevasti ja kyseisenä iltana järjestettiin Sodanjulistussitsit. Sitsit olivat kostean hauskat, ja tuli tutustuttua muihin tietoteekkareihin.

Lauantaina alkoivat itse kisalajit, joista ensimmäisenä tehtävänä oli kirjoittaa paperille näppäimistö ja käyttää sitä sitten sanapelissä. Tätä tehtävää seurasi tietokoneen purkaminen, jossa TiTe vei tyyllikkäästi voiton. Kolmas laji oli komponenttien (silmät sidottujen ihmisten) ohjailu oikeisiin paikkoihin, neljäs ritsalla ampuminen ja viides pulkalle vauhdin antaminen kahdesta narusta yhden henkilön ollessa kyydissä. Päivän huipennuksena oli juomapeli. Tuloksista sen verran, että TiTe voitti, sehän siinä tärkeintä oli.

Lauantaina sai nauttia koko päivän (niin halutessaan) mobiilisaunan lämmöstä ja illalla lämpisi myös yo-talon kellarissa oleva sauna. Fuksien tehtävä pitää Jukasta huolta oli myös onnistunut fuksien päättäväisyyden ja valmiuden vuotaa hieman vertakin Jukan vuoksi. Huolimatta turkulaisten hyvistä yrityksistä kaapata Jukka vaikka auton avulla, TiTen fuksit veivät voiton.

Sunnuntaina lähdettiin väsynein mielin kohti Tamperetta ja sattumoisin ensimmäisellä vastaan tulleella ABC:llä törmäsimme turkulaisten bussiin, joka oli jätetty täysin vartiotta ABC:n pihalle. Siitäpä TiTeläiset keksivät etsiä kirveen bussin syövereistä, sillä kuuluihan kirveen nyt päätyä voittaneeseen kaupunkiin. Ennen oli perinteenä, että voittanut kaupunki myös järjesti seuraavan vuoden titeenit, mutta siitä perinteestä luovuttiin, kun TiTe voitti niin monta kertaa. Kirves löytyi, mutta turkulaiset sattuivat ikävästi paikalle ja Jukka jäi valitettavasti turkulaisten huomaan TiTeläisten siirtäessä kirvestä vaivihkaa Tampereen bussiin. Nasta lautaan ja menoksi, Jukka jäi turkulaisten kanssa kahville.

Meitä fukseja jäi hieman harmittamaan Jukan menetys, kun näin kauan pystyttiin Jukasta huolta pitämään. Mutta saatiin sentään kirves.

Teksi: Mervi "mieryn" Leppäkorpi