Koja

Kirjaudu sisään »

Vuoden rumin juliste - YKIn Ei tipu! 2005

huhtikuu, 2005

YKI alkoi järjestää Ei tipu! -bileitä vuoden 2005 pääsiäisestä alkaen. Ensimmäisten Ei tipu! -bileiden nimestä väännettiin peistä jonkin aikaa. Ideaan taidettiin päätyä sen hauskan monitulkintaisuuden vuoksi - YKIn tytöiltä ei tipu ja puput ovat parempia pääsiäiselukoita.

Julisteen taiteilivat muistaakseni Ossi Suhonen ja Erno Haapio, joille annettiin vapaat kädet. Tämä osoittautui selkeästi virheeksi, koska julisteesta tuli kammottavan ruma. Julisteen nähtyämme päätimme Teppo Siirilän kanssa myöntää sille arvoisensa kunnianosoituksen. Kahdesta pahvilautasesta ja sinisestä servetistä saimme askarreltua yllättävän vähällä vaivalla sertifikaatin, jossa todettiin kyseessä olevan vuoden rumin mainos. Sertifikaatti kiinnitettiin kiltahuoneen ulkopuolella roikkuvaan julisteeseen. Meidän molempien yllätykseksi kukaan ei uskaltanut heittää kunniamerkkiä pois, vaan se selviytyi jopa kiltahuoneen muutosta Festiasta Konetaloon.

Tuosta julisteesta alkaen Ei tipu! -bileiden julisteesta on tehty tarkoituksella ruma. Tämän vastapainoksi toimii Porobleiden juliste, josta ei ainakaan tarkoituksella ole yritetty tehdä rumaa. 

Kiitokset Laura Salolle kuvasta! t. teekkarihistoriaa.fi -toimitus