Koja

Kirjaudu sisään »

Pahviautomaatti fuksimessuilla

syyskuu, 2009

Tupsulan väki keksi osallistua Fuksimessuille viemällä paikalle alakerran juoma-automaattinsa. Kysymykseksi kuitenkin muodostui kuinka useampisatakiloinen Maatti saataisiin siirrettyä juomineen Annalasta TTY:lle asti. Häntä koipien välissä päätettiin ryhtyä korvaaviin toimenpiteisiin ja valmistaa oma maatti. Tupsulan Veera oli juuri ostanut sohvan, joka tuli valtavan kokoisessa pahvilaatikossa, joten tästä laatikostahan saatiin upea aihio. Pahvi-Maattia askarreltiin fuksimessuja edeltävä ilta muutaman hengen voimin.

Alkuperäisen Maatin tekniikkaa ei saatu täysin kopioitua, mutta mielestämme henki ainakin vangittiin täydellisesti. Pahvi-Maatti toimi yksinkertaisesti:

  1. asiakas työnsi rahaa Pahvi-Maatin etuseinässä olevaan rakoseen
  2. asiakas työnsi sormensa haluamaansa juomaa edustavaan koloseen
  3. laatikon sisällä oli yksi tupsulalainen otti rahat, palautti mahdolliset vaihtorahat nyrkin kokoisesta reiästä ja työnsi halutun juoman pullon kokoisesta reiästä asiakkaalle

Saavutuksesta ylpeänä päädyimme kuitenkin alkuperäisen ongelmaamme - Pahvi-Maatin kuljetus koululle. Ensimmäisenä ajatuksena oli hyödyntää ovelta ovelle kulkevan TKL:n palveluita, mutta epäilimme bussikuskin hermoja ja halukkuutta osallistua hassutteluun. Siksipä otimmekin rohkeasti itsejämme niskoista kiinni ja päätimme rikkoa liikennelainsäädäntöä. Neljä miestä pakkautui Teemun mitättömän pieneen autoon, joka oli kaksimetriselle miehelle yksinkin liian pieni, ja avasivat ikkunat. Pahvi-Maatti nostettiin katolle - meillä ei ollut kattotelineitä, joihin sen olisi voinut kiinnittää - ja kukin piti kädellä kiinni Pahvi-Maatin reunasta. Vänkärin paikalla istunut Pasi vaihtoi vaihteita, koska Teemulla eivät kädet riittäneet. Yön pimeyden turvin saimme ajettua Ruskon takateitä Pahvi-Maatin koululle ilman sen kummempaa huomion herättämistä.

Pahvi-Maatti saatiin perille onnistuneesti. Sen saaminen takaisin Tupsulaan osoittautui hieman hankalammaksi operaatioksi, kun asia aina tuppasi unohtumaan. Pahvi-Maatti seisoikin Skillan eteisessä lähes jouluun asti ennen kuin se sieltä mystisesti katosi.

(toim. huom. Kuva olisi kiva)