Koja

Kirjaudu sisään »

kork

Koneteekkari sähköteekkareiden edustajana maailmalla 1999 - Kuinka KoRK:laisesta meinasti tulla EESTEC:n puheenjohtaja

syyskuu, 1999

EESTEC on sähkön opiskelijoiden euroopan kattojärjestö, eikä Skillan sisältä löytynyt halukkaita lähtemään vuonna 1999 EESTEC:n konfrenssiin, joten eräs KoRK:lainen päätti lähteä reissuun mukaan. Tällä KoRK:laisella olikin liian suuri suu ja hän lupautui järjestämään kyseisen konferenssin Tampereella. Sinänsä hassua, että koneteekkari järjestää EESTEC:n tapahtumaa...

Indecsin kiltahuonejäynä KoRK:lle

syyskuu, 2011

Olipa eräs syksyinen ilta vuonna 2011, kun Indecs oli remppaamassa kiltahuonettaan. Ajatuksena oli, että kaikki vanhat sohvat ja kaapit heitetään pois ja tilalle ostetaan aivan uudet kalusteet. Olimme saaneet lahjoitettua myyntikaappimme jo YKI:lle, mutta sohvat olivat lähdössä roskalavalle. Lähin roskalava oli Rakennustalon takana, joten tiedossa oli hikinen iltapuhde, kunnes joku remppaajista huomasi KoRK:n kiltahuoneen olevan auki! Siitä tuumasta toimeen ja kolme painavaa punaista sohvaa ja muuta rojua kuskattiin KoRK:n kiltahuoneeseen.

KoRK:n haalarijäynä Skillalle 1996

marraskuu, 1996

Jo 1990 luvulla oli kilpailua siitä, kuka saa haalarit ensimmäisenä ja mikä kilta saa myytyä eniten mainoksia haalareihinsa. KoRK:n haalaritiimi ajatteli tehdä sähkökillalle hieman jäynää. KoRK ilmoitti Skillalle, että heillä on mennyt haalarit jo painoon ja KoRK:lla olisi vielä yksi firma, joka haluaisi tukea teekkareita. Koska KoRK:n haalarit "olivat jo painossa", he tarjosivat tätä mainosta Skillalle.

Soosissa vuosijuhlilla

lokakuu, 1997

Koneenrakentajakillan 30-vuotisjuhlat järjestettiin syksyllä 1997 Tampereen suomalaisella klubilla. Olin tilaisuudessa ylioppilaskunnan edustajana. Pääruoka oli nautittu, ja jälkiruoaksi tarjoiltiin jäädykettä lakkakastikkeen kanssa. Hovimestari risteili lakkakastikekulhon kanssa penkkirivien välissä.

Korkin 3500kg wappuhärveli vuodelta 1998

huhtikuu, 1998

Kyseessä on konekillan wappuhärveli vuodelta 1998. Jäynäkisa oli kesken eikä tiedetty päästäänkö ihan ensimmäisenä koskeen. Ei ihan päästy, mutta allekirjoittanut oli ensimmäisenä, koska olin superfuksi. Päätettiin, että tehdään wappuhärveli, joka on varmasti isompi kuin muilla. Tämä kyseinen härweli tuli painamaan noin 3,5 tonnia ja sitä rakennettiin kaksi viikkoa siinä missä on nykyään tekniikan tornit. Elikkä silloin siinä ei ollut muuta kuin vähän lepikkoa ja tien pää teekkarisaunan vieressä.

Killat ja kerhot 1965-2002: Vanhimmat killat – kiltaperinteen luojat

lokakuu, 1967

Tampereen Rakentajakillan Taraki

Tampereen Rakentajakillan Tarakin perustava kokous pidettiin 27.10.1967. Rakentajakilta on

vanhin Tampereelle perustetuista killoista, ja sillä onkin vahvat perinteet. Jäsenmäärältään kilta ei kuitenkaan kuulu korkeakoulun suurimpiin.

Tilaa syöte RSS - kork