Koja

Kirjaudu sisään »

Tietoa

Mikä on Teekkarihistoriaa.fi?

Teekkarihistoriaa.fi on tamperelaisten teekkarien 50-vuotisen historian kartoittamiseen suunniteltu historiaportaali. Sivustoa ylläpitää ja kehittää Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (TTYY). TTYY täyttää 50 vuotta vuonna 2015, jolloin teekkarihistoriaa.fi-sivuston toivotaan olevan kukoistavimmillaan. Jokainen nykyinen tai entinen tamperelainen teekkari tai arkkitehti voi kirjoittaa oman tarinansa sivustolle, lisätä sinne kuvia ja videoita.

Itse sivuston historia alkaa vuodesta 2010, jolloin TTYY alkoi pohtia tulevia 50-vuotisjuhliaan ja juhlien yhteydessä julkaistavaa historiateosta. Muiden järjestöjen historioitsijoilla teettämistä historiikeista ja niiden hinnoista liikkui monenlaisia kauhutarinoita, joten Tampereen teekkarit päättivät tehdä jotain erilaista. Ylioppilaskunnassa heräsikin ajatus sosiaaliseen mediaan linkittyvästä historiaportaalista, jossa kaikki halukkaat voisivat antaa tarkentavia kommentteja muiden kirjoittamista artikkeleista. Sanoista ryhdyttiin tekoihin ja teekkarihistoriaa.fi-sivusto aukesi yleisölle alkukesästä 2012. Jaa sinäkin teekkaritarinasi!

Vuonna 2014 sivusto rakennettiin uudelleen koska vanha sivusto oli monella tasolla rikki ja käyttökelvoton. Lisäksi tarinoita oli sivustolle tullut heikosti joten ylioppilaskunnan hallitus alkoi talkoohengessä tuottamaan sisältöä sivustolle vanhoista ylioppilaskunnan historiikeista. 

Kuka ylläpitää sivua?

Sivustoa ylläpitää Tampereen Teknillisen Yliopiston Ylioppilaskunnan (TTYY) kulloinenkin toimiston väki. Mikäli löydät sivustolta asiatonta sisältöä, tekijänoikeuksia rikkovaa materiaalia tai sinulla on kehitysehdotuksia lähetä ne sähköpostilla osoitteeseen: ttyy (ät) ttyy.fi

Kuka voi lisätä sivustolle sisältöä?

Sivulle voi lisätä kuka tahansa tarinan käyttämällä "Lisää Tarina" -painiketta. Tarinan lisätääksesi tarvitset kuitenkin toimivan sähköpostin jonne vahvistusviesti lähetetään. Tarinan kirjoittajan tiedot eivät näy julkisesti, ellet tietojasi itse tarinaan lisää. Sivustolle voi myös kirjautua käyttäen Google tai Facebook tunnuksia. Mikäli aioit kirjoittaa sivustolle useamman tarinan, onkin suositeltavaa kirjautua jomman kumman palvelun kautta sivulle, näin sinun ei tarvitse vahvistaa tarinoitasi sähköpostitse erikseen vaan ne ilmestyvät sivulle suoraan.

Mitä sisältöä sivustolle voi lisätä?

Sivulle voi lisätä Tamperelaisia Teekkarihenkisiä tarinoita vuosien varrelta. Tarinoihin saa liitettyä valokuvia sekä upotettua videoita YouTube ja Vimeo palveluista. Tarinoita voit lisätä sivustolle suomeksi ja englanniksi. Jos kirjoitat tarinan englanniksi, ole hyvä ja lisää tageihin silloin merkintä "English".

Kilpailu

Sivustolla on parhaillaan kilpailu käynnissä ja se jatkuu 28.1.2015 asti. 

Kilpailussa on kaksi sarjaa, henkilökohtainen sarja ja puljusarja. Henkilökohtaiseen sarjaan osallistut kirjautumalla sivustolle Facebook tai Google tunnuksilla ja tuottamalla sivustolle mahdollisimman paljon laadukasta sisältöä. Kaikki samoilla tunnuksilta sivustolle lisätyt tarinat lasketaan kirjoittajan henkilökohtaiseen tarinapottiin. Arviointiperusteissa huomioidaan tarinoiden määrä ja laatu.

Puljusarjaan voivat osallistua kaikki ylioppilaskunnan alayhdistykset sekä piirissä toimivat yhdistykset. Puljusarjassa tarkoitus on tuottaa sisältöä ylioppilaskunnan puljuissa tapahtuneista asioista vuosien varrelta. Puljusarjaan osallistuvat automaattisesti kaikki sivustolle lisätyt tarinat joihin on lisätty puljun tunnusta vastaava tagi. Esimerkiksi siis kaikki "TiTe" -tagilla varustetut tarinat ovat osa Tampereen Tietoteekkarikillan puljusarjaan laskettavia tarinoita. Oleellisinta puljusarjan tarinoilla on nimenomaan niiden määrä. Mutta mikä parasta, voi tehokas henkilö voittaa itselleen henkilökohtaisen sarjan, että puljulleen puljusarjan samalla työllä.

Henkilökohtaisessa sarjassa voittajalle on luvassa 100 euron lahjakortti vapaavalintaiseen kauppaan. Puljusarjassa voittajapulju voittaa ilmaisen teekkarisaunaillan vuodelle 2015.

Voittajat julkaistaan WerkkoAnturissa 2/2015 (10.2.2015) ja heihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.
[EDIT: voittajat julkaistaan maaliskuun WerkkoAnturissa 3/2015]

Lisätietoja kilpailusta voi pyytää osoitteesta viestinta(at)ttyy.fi